♥ King and Queen :

Thursday, June 9, 2011

PUJI atau KRITIK lah entri ku ini !


Segmen Ben Ashaari 
Nak join ? Jom klik SINI : )


Sila teliti gambar rajah diatas !

Salam Ukhwah ... 

Apa perasaan pemandu kereta yang berada kat barisan paling belakangggg sekali tu?? (berdasarkan gambar diatas) mesti beliau berperang dengan emosi  kan sebab nak kena harungi berjela-jela panjangnya kesesakan lalu lintas tu! Macam tu jugak lah dengan dunia blogging. Setiap entri yang kita catatkan tak semuanya akan diterima oleh fikiran manusia, walaupun hakikatnya dunia blogger ibarat catatan tanpa sempadan... tapi perlu ditapis serdaknya : ) kalau kita rempuh semua halangan yang ada kat depan tu mesti akan bertambah huru-hara jadinya kan.. sebab tulah kesabaran tu merupakan aset penting dalam ber-blogging. 

Bila kena hadap dengan kesesakan lalu lintas macam tu kita mesti akan guna akal untuk mengelakkan kesabaran tu hilang kan? Contohnya ada yang hisap rokok berbatang-batang (tak sehat okeh) , ada yang layankan halwa telinga dengan radio dan ada juga yang beristigfar sepanjang perjalanan (erkkk.. boleh dikira ;p) perkara yang sama perlu dipraktiskan dalam ber-blogging. Tapi jangan la pulak ada yang dok sedut rokok berbatang-batang disebabkan kena kritik yeaa ;DD paham-paham la maksud yang tersirat dan tergeliat tuu ~.~'



"..aku menulis tanpa sempadan.."

7 comments:

Ini Kisah Tia said...

Tia tegur sikit takpe kan ..
sebenarnya , mesej yang hendak disampaikan tak berapa nak faham .. mungkin perlu diolah sikit .. oh maaf kalau Tia macam tunjuk pandai tapi Tia cuma seorang pembaca ;)

Siaplah Korang Yang Suka Sangat COPY PASTE

TheMuks [SCC] said...

@Ini Kisah Tia : eh takpe takpe : ) teguran tu utk membina kan kan ... tq tia! Utk entri akan dtg SCC akan teliti betul2 :))


*saya budak baru belajar,
kalau salah tlg tunjukan ;)

shopping2u said...

dtg sini pulak..


jgn lupa kembali..

http://www.my-shopping2u.com/

takpe..usaha lagi :)

♥ Frau Reen ♥ said...

heee..fhm skit2..tp xpe..usaha 2 penting kn..
mai la dtg cni n folow

http://clickheartyamereen.blogspot.com/2011/06/puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html

... said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

oh..maksudnya, manfaatkan masa yang terluang dalam kedua2 keadaan kan?

=)

terima kasih berkongsi pendapat dan teguran~

hm..dah godek2..
pakcik berminat nak tahu perkembangan entri dan blog ni.
maka, PAKCIK FOLLOW KAMU~ jika sudi, singgah dan follow pakcik.

pakcik punya link blog entri segmen ni :

http://fadzli-rt.blogspot.com

cik Ida said...

sabar itu penting kan dear??.. :)

cik gege said...

emosi dalam berblog.. kdg2 perlu..kdg2 x...=)

http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/