♥ King and Queen :

Thursday, March 31, 2011

Semakin TENAT !


::Google Image:: 

Salam Ukhwah : )

Actually themuks ada dua acc untuk fb. Cewahh, bujet-bujet J.Lo gitu ! Auww ;DD Haippp, bertujuan okay. Saja je sebab tak nak campurkan family dengan social life itu sahaja : ) Murni bukan ? Hehehe! So, tadi ingat nak main game dekat Fb for family tu, tapi last last ter-view pulak gambar-gambar sedara mara yang dah lama sangat tak jumpa. Auchh .. sangat rindukan mereka lah (T_T) Hey! dulu tak pernah berjauhan dengan mereka tahu! Act, tak adalah jauh mana pun cuma ada kerenggangan sikit di sebabkan khilaf yang pernah aku lakukan... Al-kisahhhh, taib! Dangggg!! Private haha ; ) Tujuan entri ini di wujudkan adalah untk mengatakan :

Huarghhhhh!!!! TheMuks Rindu Pindu Dindu MEREKA !!!! : 



  • Ada saat-saat dalam hidup ketika kamu sangat merindukan seseorang sehingga ingin hati menjemputnya dari alam mimpi dan memeluknya dalam alam nyata. Semoga kamu memimpikan orang seperti itu.
  • Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan, pergilah ke tempat kamu ingin pergi, jadilah seperti yang kamu inginkan,karena kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan.
  • Hanya diperlukan waktu semenit untuk menaksir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.
p/s : "..aku juga manusia yang tidak lari dari khilaf ku.." - Syed.

OMG !! Jj Eon Setiawangsa alami GEGARAN ??!!!

Salam Ukhwah saudara-saudari Qu : )

Balik kerja semalam, pecah rekod sebab aku duduk rumah melayan coco dan melanguk depan tv heee! 
Babah hantar mama pergi Annual Dinner dan perut aku yang tak berapa nak slim river ni boleh pulak ber shuffle dengan rancaknya! Tup tup, babah balik bawa McD!! Uhhh... tapi tak kenyang -,-' Cett, nampak tak kerakusan budak yang kurang kurus ni terhadap makanan?? Dashyatttt!!! Tepat pukul 12pm aku dengan amukan gaban hitam paksa mr.boo bawak aku pergi melantak.. Hahha (Ya, ampunn teruk betul sifat kan! JANGAN TIRU sifat ini) Lalalaaaa... terhibur betul bila Incik Boo datang ; D Tiba-tiba elok sahaja sampai depan traffic light depan JJ Au2 (Eon Setiawangsa la) tu kita orang nampak JJ masih terang benderang. Selalunya dah gelap habis malam-malam begitu?? Ada mat rempit berhenti sebelah kereta kita orang, dia kata "ko tau tak, sabtu ni jj dijangka alami gegaran weh!" Whattt??!!! Radiasi tak sampai Malaysia , tak kan gempa bumi ??? Uhh ... 




Wahahahaaa!!! Sila abaikan statement di atas nun ya. Itu hanya lah greeting merapu meraban dari TheMuks 
Ngehh ngehh ;DD Setiap hari sabtu pasar malam tahu tak. Dah cukup sesak dah. Boleh la pulak Astro ni buat hari sabtu?? Memang tentu-tentulah mereka akan memanjang kan parking sampai ke bulatan Au3 atas tu kan .. Haihhh! WARGA KERAMAT se siapa yang teragak nak pergi tengok show tu sila JALAN KAKI yaa : ) Demi mengelak kan kesesakan ... Sekian ~

Wednesday, March 30, 2011

Kembali ke pangkal jalan : )

Salam Ukhwah ,

Buat semua blogger. Taraaa! See? Belog kudus sekali lagi berubah. Hehe.  Belog yang kini kembali ke pangkal jalan katanya. Hehaa! Okey sekarang belog kudus dah ada balik segala benda yang pernah ada kat theme lama dulu. Yaayy! Sukanya bila dia ceria ;DD Ngee. Chup! Chup! Tadi kan themuks ada terbaca entri seorang blogger ni tau. Entri dia mengenai penulisan belog yang betul. Themuks setuju apa yang beliau karangkan. Kurang-kurangkan lah menaip dengan bahasa dan tulisan SMS ; ) Se'elok-eloknya kita biarkan taipan tu sempurna supaya nampak lagi strong entri-entri kita ya you all... Haaa! Padahal kan ini lah dia entri pertama themuks yang julung kalinya menggunakan ejaan yang separa sempurna okey .. PEACE ~

Tuesday, March 29, 2011

Oh ! Sudah Klimaks ... Fuhhh~


*Sekadar gambar hiasan yg ada iras2 aku cket kan ? 
*gambar tiada kena mengena dengan tajuk entri yeaa ;D

Salam Silaturahim para-para blogger sekalian alam..
Ngee.. akhirnya header aku sudaa pun mencapai tahap klimaks nya !! woupsss ~
Di mana header itu di dapatkan before di edit???
Iskhhh ... usoh le di tanyee =,=' Huuu ~
Tak cantek ?? SUMPAH aku tak kesahh ;)
Puas hati ? Pasti ! 
Perasan BAGOSS?? Erkk .. tetibe ~ 
* tapi nak jawab gak ! tidakk .. tak pernah perasan BAGUS! 
perasan GOMOK banyak kali ;DD 

ByeBye >.< 

Saturday, March 26, 2011

Awak ! Kita dah hampir 4 tahun :')

~ Taken by him since 1st April 2007 ~ 

*******************************
"..Bila April tiba
Hati mula berkata
4 tahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi.."


"..Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
 Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu.."

*******************************

Huii awak ! Hahaha .. Chenta Tsunami kite dah masuk 4 tahun la awak :')
Kadang-kadang ada gak terbaca segelintir blogger yg dah bina bertahun-tahun relation diorang
tapi selagi dinamakan JODOH, lama macam mana pun 1day tu dia tetap akan pergi ..
Sama ada pergi sebab ajal @ takdir .. itulah jodoh :)

Macam tu jugak kita =)
Kalau satu hari nanti dah tak ada entri tentang awak..
makna nya Tuhan cuma pinjam kan awak untuk bukan jadi HAK kita
sampai ke hari kita di akad kan :) kalau itu TERjadi, kita terima :)
Tapi selagi ada kudrat kita sama-sama cuba pertahankan
apa yang kita bina kan awak .. Terima kasih awak  :')

Chenta datang dan pergi, kita tak panggil .. kita jugak tak halau :)
Hargai je la selagi diberi nikmat utk merasa :)
Bila satu masa dah tak ada jodoh nak buat macam mana kan ..
Apa pun, aku PERCAYA kat jodoh :)

"..kalau dia untuk aku, dekat kan kami dgn rezeki dan petunjuk-Nya.. andai dia bukan
utk aku .. jauhkan kami dan ambil semula dia dari aku .." - REDHA :)

Thursday, March 24, 2011

Siapa ada BLOG , dia BODOH !!


Baby : "..Arghhh, dosa besar ke kalau org ade BLOG?? 
Abes baby pon ade blog jugak, so baby bodoh la..??"

Hye .. Hey .. Huiii ;DD

Salam ukhwah (wajib ade kan haha) semua .. Kurangajar, kurang pandai dan kurang siuman !! Huh .. gile kuangajau mulut mereka2 neh tau .. Kenapa suka pertikaikan BLOGGER - BLOGGER kat Malaysia nie ekk?? Suka suki korang je nak keluar statment memacam kan! Terasa?? Hey dud! PASTI lah aku terasa sbb aku juge seorang blogger okee .. (even tak bape nak tegar mcm Abg Ben kan kan) huh .. Mentality rakyat Malaysia yg kurang bijak nya bila dorang sedap je buat definisi sendiri tentang kaki blog nie.. Check it out !!

Dialog nya adalah : 

1) "Hahaha.. bagi I sape yg ada blog nie, dorang adalah manusia yg KURANG KASIH SYG, sebab tu lah dorang suka berblogging.." 

2) "Gile bodoh nak mampus la sape yg ada blog nie! Bagi aku dorang nie nak TARIK PERHATIAN org je sbb tu la wujudnya budak2 blogger yg tah pape nie.. huh!!" 

3) "Eeee... menyampah je bila bace blog dorang.. euww, tah pape! Semua benda hal ehwal dunia & negara nak cerita.. konon2 baguss jee .. sebuk nak cadang tu lah, ini lah!"

4) "Apa buat blog?? Euwww please okee aku tak nak jadi KOLOT mcm blogger yg dh sedia ada kat Malaysia nie.. " 


Jawapan AKU adalah : 

Bagi aku blog nie sama jugak mcm facebook & twitter yg korang TAKSUB layan & show off aka MENCAPAP macam2 tentang hal korang plus! Gossiping bagai nak gile tak hengat punya.. Laman sosial jugak what?!! Cuma ada segelintir blogger yg jadi kn blog dorang sebagai medan perniagaan, politik, suara pendapat, pendidikan dll lah .. Hey, PM and artis pon berBlog jugak tauu .. jgn la keje nak kondem blog org kalau u'll tak minat .. and buat ape korang pon sebuk klik kalau korang kate Euwww bagai lahhh!! Sape yg BUSY BODY sekarang huh??!!! Kerajaan pon sarankan berBlog tau supaya rakyat boleh suara pendapat tentang pandangan and cadangan mereka.. Iskhh,iskhh stop lah mengata kami (cecehhh ;D) bukan kitorang mintak laptop & internet dari korang pon kan kan  ??? Asal ada je yg update pasal luahan perasaan, kesedihan life dorang & cintan dorang .. mula lah korang nak kondem la hape la.. bukan ke setiap individu tu diberi hak masing2?? Privacy tu penting dlm hidup setiap insan kan kan (Ala.lala) Mcm ape yg korang rasa bila korang update status kat FB & Tweet , korang konon nak SHARE la konon kehidupan seharian korang tu.. tibe2 ada yg komen cakap korang nie nak show off la , ape la .. marah kan?? sampai berjela2 comment korang bertekak kat Fb tu kan kan? (aku pon penah lalui,hehe) So, jgn la kondem kami ! Kami pon nak privacy paham!! Kami berkongsi dengan Geng2 Blogger kami.. orang luar juga diberi peluang utk baca apa yg tercatat..dan itu dinamakan SHARING okee !! Kamu xnak sharing, kamu boleh BELAHHHH!! Sila diam & sekiannn~

Wednesday, March 23, 2011

Bertukarrr Yeahh !!

SEKARANG

Hye semua :) Salam Ukhwah dari Eyka,
Okep sebenarnya semalam dah bincang ngan kakak nak deco our room supaya lagi luas dan selesa (bapak poyo!) tapi betul la.. kakak pon bosan kot pattern yg sama je bilik kitorang.. Ingat before raya nak tukar colour bilik gak kot..Insya-Allh~



AKAN DATANG


Haa.. maybe buat macam nie kot?? Tapi kakak nak our katil tu tukar susunan dia jadi bentuk L ?? camner tu?? Meja computer suruh dia beli baru yang lagi simple and kecik sikit kan kan.. Haa, bijakkk~

Tuesday, March 22, 2011

Rindu belog Qu yang dulu !

Salam ukhwah buat semua blogger2 Qu yg muslim .. Ngehh ;D

Sob sob .. tetiba cam rindu plak belog aku yg dulu. Even tak bape nak meriah dgn followers, tapi tetap meriah di hatiQu ! (masuk lift tekan sendiri!) padat dgn traffic, hiasan2 gegambar family & bestie.. dan memacam agy laa.. Dulu belog penuh kaler-kaler weii ;p sekarang tidak lageh c0z aku dah akil baligh kan hohoho .. merepek si kudus neh cett ! Hati nie rasa mcm nak deco semula belog ?? tapi xmo semak sangat.. Hurmmm?????
Tau tak segala ruangan aku remove tahu! Betul2 tinggal shoutbox je.. tapi harus tak SB tu pong aku remove gak?? Rasa mcm agak terdorong gak ngan cadangan Abg Ben tu ekkk ... Lek luu, kit tee minomm duluu !

NEW header !!!

Hye semua! 
Sehat ka?
 Dah makan?
 Minum? 
Update Fb? 
Gossip tweet? 
;DD  

Heehaa ... nampak tak header baru eyka kat atas tu ?? Super bur0kss kan kan ;)
Jom ajar eyka buat header terboekkk ...
Header tu sementara je kott ... 

Monday, March 21, 2011

Kaler Kaler Kaler ;DD


COLOUR : memang best la kan.  Tengok kaler je hidup ala-ala tenang gitu wahh . Kadang kadang kite perlukan something daripada someone . Sebab tak semua perkara yang jadi dlm hidup kite perlu bercerita atau luahkan pada manusia :) tapi jangan la sampai pegi cakap dengan tembookk lak yeaa ;DD 
Dulu , orang suke sangat bercerita / kongsi apa yg jadi dlm hidup orang dengan manusia tau . Tapi lepas apa yg dah jadi , orang rasa baik orang stop kan semua tu. Cite kat blog lagi 'syahdu' (kahkah) biar membaca daripada mereka mendengar yeahh . Kepada mereka mereka dan MEREKA yang kaki nak kondem blogger blogger tu , sila diam kan diri anda dan elak kan jemari SUCI anda tu dari klik link2 blog orang yea . Tak suruh pon korang baca kan kan ? So , tak perlu la nak jadi pengkritik yang tak bertauliah . Kalau tak suke DUNIA BLOGGER jangan la semak2 nak klik sekali PAHAM . Don't judge people through the blogs okee . Kalau awak rasa awak tak suke blog orang tu la , hape la . Penah tak awak fikir ada orang kat luar tu lagi super duper BENCI tengok awak tahu ... So , sila jangan tahu nak letak kan diri korang dalam ZON yang paling paling palingggg SEMPURNA . Okay ???? ;DD

COLOURCOLOURCOLOUR

Thursday, March 17, 2011

E M P T Y and A L O N E


Kehidupan yang terhidup dan termati seketika ...
(Eyka buat ayat jiwang dlm blog weyh!! Muntah Darah cepat ;D)

Seronok kan kalau life nie segalanya bebas ! Yeahhh .. tak ada menda lagi dah nak dirunsingkan dan disedihkan .. semua nya hepi-hepi belaka. Kadang-kadang manusia alpa dlm sebok cari titik noktah kebahagiaan dorang (macam aku! kuikui) cepat cepat sila muntah cepat !!! :DD 


Langit tak akan selalu nya cerah , Macam itu lah kehidupan .. 
(Bahaha .. betul betul mintak kaki kan ini statement ;D)

Ada kala kita buat salah, ada kala kita lah yang sentiasa betul (punn mcm aku jugee! hekhek) Ada kala plak idup ni berkala-kala weyh!!! Masha-Allah .... hebat betul hidup nie kan ? Bayangkan la, seorang manusia tu mampu hidup dlm kesedihan dan pura-pura selama beberapa dekad ? Tapi org keliling mudah lemparkan macam macam 'puisi' dan 'syarahan' ?? Ada ke manusia yg minta di lahirkan kat bumi Tuhan ni dgn berbekalkan 1001 kekurangan & kelemahan ?? Semua org nak kan kesempurnaan kan kan ? Sampai sanggup di benci & menipu !!! (aku le tuuu! hah'ha) Okep, saye udah merapu .. Bubbye :') 


Empty and Alone 

Wednesday, March 16, 2011

I Just Wanna Scream !!!


I open my eyes 
I try to see but I’m blinded by the white light 
I can’t remember how 
I can’t remember why 
I’m lying here tonight 

And I can’t stand the pain 
And I can’t make it go away 
No I can’t stand the pain 

How could this happen to me 
I've made my mistakes 
I’ve got no where to run 
The night goes on 
As I’m fading away 
I’m sick of this life 
I just wanna scream 
How could this happen to me 

Everybody’s screaming 
I try to make a sound but no one hears me 
I’m slipping off the edge 
I’m hanging by a thread 
I wanna start this over again 

So I try to hold onto a time when nothing mattered 
And I can’t explain what happened 
And I can’t erase the things that I’ve done 
No I can’t 

How could this happen to me 
I've made my mistakes 
I’ve got no where to run 
The night goes on 
As I’m fading away 
I’m sick of this life 
I just wanna scream 
How could this happen to me

I’ve got no where to run 
The night goes on 
As I’m fading away 
I’m sick of this life 
I just wanna scream 
How could this happen to me

Dah Sampai Masa !


"I Love walking in the rain ... b'coz then no one knows I'm crying"


“It's so lonely when you don't even know yourself.”


** Dah sampai masa si gemok hilang segalanya **
** Si gemok bukan yg terbaik! **
** Si gemok tak layak berkawan! **
** Si gemok Si gemok Si gemok **


Thursday, March 10, 2011

Untitle (T_T)

*******************************************

"..How could this happen to me
I've made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me.." 

*******************************************



Arghhhhhh!!!! Suddenly rasa mcm nak meluahkan apa yg aku rasa .. Duuu, jiwang jap c0z dah terEmo sangat2 dh neh. Penat dh tahan sorang2 huwaaaa ='( Rinduuuuu sangat2 suasana dulu2 Wawawa! Sumpah ini betul2 ini bukan cobaan! Hermm .. aku pon manusia biase gak kan, ada sifat marah, sedih & emosional ! Iskhhhh ... cukup2 xmo sedey2 .. mereka je yg tahu bahawa mereka2 yg aku mksudkan .. hope korang sehat selalu & sentiasa bahagia dgn yg lain.. Hurmmm ... Nanges sudaaa ~ 


| Simple Plan - Untitle | 
(T_T)

BeE'bOosux


MissingYou
MissingYou
MissingYou
MissingYou
MissingYou
I need to feel your hands all over me
I need to feel you kissing me
I need to feel you holding me
I need to feel your touch
Cause I miss your love so much
And I can't keep on living this way
I need you here with me
MissingYou
MissingYou
MissingYou
MissingYou
MissingYou

Belogg Dia : Ku suka layann~

Salam ...

Baru sudah dok ngupdate theme belog dari  
sangat serabut menjadi teramat simple mample >,<
Okep! aku sukkaa!

Sebenarnya niat di hati nak ngumpat pasal sorang mamat neh. Opkos la dia 
juge seorang blogger kan =,=' Hehe ..

Ce..cite Ce..cite :

Malam tadi sesambil menunggu dihangkut oleh sahabat handai aku 
meluangkan la masa yg sememangnya luang nie 
dgn membaca senaskah akbar bernama KOSMO! 
(mintak penampar kan..)

Pastu, baca punya baca terhidu ler satu ruangan blogger malaysia neh..


Tertarik & mcm menarik belog si pelik aneh neh..
Hurmm ... hari ini ku sudah pun mengFollow beliau ...
Jeng Jeng Jeng!!! 

;D 

Belog dia best okep!  
Kau tak suke?
Sokay, c0z aku super duper sukkaa~


Tuesday, March 8, 2011

Judge yourself !


Life is never easy for those who dream.
Maybe all one can do is hope to end up with the right regrets.

Never be bullied into silence. 
Never allow yourself to be made a victim. 
Accept no one's definition of your life, 
define yourself.

* Cukup .. cukup & cukup !!!
* Fine! Kalau betul tak suke sila ignore okey..
* Diam salah! Bersuara salah! Dah tu ape yg betul?!!! 
* Bila aku salah paham KEPOH satu dunia! Huru-hara!
* Abes tang korang lak salah paham pandai sorok BADAN!!! 
* Bergaduh! Tunjuk Laser! Serang menyerang?? Amenda tu?? Kehebatan ke!
* Sedap mulut cakap org meroyan la hape lah, sebab tak kena BATANG HIDUNG kau kan!
* Yg menambahkan lagi secara terang2 sifat ke-anak2an mereka adalah : 
- privacy  aku diceroboh!
sampaikan aku nak update ape2 kat fb pon kena control?!!! 
Ape kesss!!!! Ko update psal life ko ade aku kecoh ke hah!! 
Acc. aku, suke hati aku!
* Benci? Tak nak bertegur sapa? Itu hak korang ..
* Lepas nie aku diam.. Tengok sape pulak yg meroyan!! 


Fade up, meluat dgn perangai org2 yg aneh nie. Selama nie aku saje je tunjuk biadap aku sbb aku nak tengok apa pulak yg dorang nak cakap. Selama nie aku cuma tengok je bile dorang gaduh @ salah paham antara satu sama lain. Time rapat.. segala kasih sayang mencurah2.. segala pujian melambung2.. tapi time dah tak 1 kepala? Hurmm.. baru aku nampak segalanya ... Lantak lah! Betul la selama nie apa yg aku jangka.. Cuma yg kaya & terpelajar je yg layak kat sisi dorang.. Yg miskin & keje mcm kuli nie cuma sampingan je .. Aku tak pernah lak kate aku tak sedar.. Aku owez sedar sapa aku.. Sebab tu la aku diam! Tapi bila aku diam ade plak yg kuar mcm2 cite! Bila dah kantoi pndai lak nak cover line .. talam~


p/s : tengs to mama sbb always ajar kitorang basic agama 
even kitorang nie jahil sebab jarang lakukan 
(see, i sedar diri ok)
 semua ada hikmah yg penting SABAR! 

Thursday, March 3, 2011

Luahan Hati Binatang !

Sang Lembu : 
Sedap2 korang je cakap aku 'BODOH MCM LEMBU' ye!  Ingat aku sekor je ke yg bodoh tak sekolah hah! 
Tu banyak je binatang yg bodoh tak sekolah.. Nape tak cakap bodoh cam ayam ke! kambing ke! 


Sang Haruan :
Ikut suka aku la nak makan anak aku! Aku lapar!! Yg dorang kecoh2 'HARUAN MAKAN ANAK' apahal!! 
kutuk2 aku pon harga aku nie sekilo je dah berapa dah hah .. mahal tau!! 


Sang kera :
Kenapa lak babitkan kaum aku neh???!!! 'MACAM KERA KENA BELACAN' ???
 Hello kaum I tak makan sambal
belacan okayyy!! Euww .. kampung la you all nie !!
 Cuba la kaitkan kaum I 'MACAM KERA KENA MANIS GULA KE' ..
nampak lah sikit yg we all ni manis kan kan.. 


Sang Kambing :
Woii! Aku nie tak mandi pon tetap ada harga beb.. 
busuk 'MACAM KAMBING TAK MANDI'  gak ko nak bandingkan..
Elehhh.. kata aku tak mandi! Tu ayam,arnab.lembu tu bukan nya mandi pon! Apesal 
aku je yg jadi perbandingan.. INI TIDAK ADIL!!! 


Sang Murai :
Hek'elehhh..apesal jd aku perbandingan gak nie..??? 
mulut bising 'MACAM MURAI TERCABUT EKOR' ??!!
Tu pompuan2 tu la.. mulut dorang lagi bising bila membebel tau! 

Sang Khinzir :
Iskhh.. ini mak serius tak paham nok.. kenapa la org selalu mencar0t guna nama mak ni nokk!!
Bila marah sikit BABI! Bila melawak sikit mesti nak ckap macam BABI..
Walaupun mak nie haram di makan oleh umat islam..
tapi tak kan lah nama mak pon korang jadi nak buat bahan carut nokk weii ..
Betul2 tak adil nie!!! 

*TENGOK MENATANG2 TU DAH NGAMOK !!! 

:DDD HAHAHA~

Gadget Pilihan Hati .. Mahu !!!!


Huwaaa!!! Orang lain semua seb0k dok tukar2 smart phone
la..  hape la.. mahu jugeee =( Bile erkk .. lepas settle semua 
baru akan dipikirkan yea .. tapi sementara tu nak gak mengUpdate
luahan rasa neh ;D (poyo! mcm la org nak tahu an an)

1 ) Pilihan pertama dah tentulah BB 2 Pearl White ni yaww!!
Jatuh chenta amats dgn BB neh okee..
Nak2 bila buka je fav. blogger (cek Elia) Eyka tu pon dah bertukar 
kepada Sang Mutiara neh! Woowoo ~,~







2) Jugee merupakan pilihan kalbu ;D
Sebab dia PINKKK!! 
And X5 nie sangat2 la unik.. Eyka suke pakai fon2 
aneh nie..HAHA!
Fon nie jugak bakal dibeli & digunakan oleh Bff Eyka yg
hampes gelug0ss (Kila Kerk) huh.. Menci ahh~~ 
Tengok ah korang.. Suatu hari nanti okee :) 

Wednesday, March 2, 2011

Berikan Dia Kesempatan !

KetulusanHatiKetulusanHatiKetulusanHatiKetulusanHati

"..Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon.."

KetulusanHatiKetulusanHatiKetulusanHatiKetulusanHati



Tolong berikan ' dia' kesempatan .. 
Sedaya upaya dia redha terima takdir hidup dia..
Sedaya upaya dia maniskan senyuman dia,
walaupun deria rasa hati dia hanya 
kepahitan!!!

Cukup dengan ujian yg sedang dia lalui ..
Hentikan tohmahan! Hentikan kebencian!
Dia.. tak pernah minta utk lahir di bumi Tuhan 
ini dgn berbekalan 1001 kekurangan...

Dia mahu sempurna..
Dia mahu bahagia..
Dia juga mahu membahagia kan ..

Dia tak minta di fahami..
Tidak minta dikasihi..
Hanya satu ... 
- BERIKAN DIA KESEMPATAN -


"Tuhan itu maha adil .. DIA hanya menguji para hamba-Nya yang kuat utk memgharungi segala ujian dari-Nya.."

Tuesday, March 1, 2011

Hey! Award Kudusan Utk Awak =)


Berpandukan Gambar Rajah Di atas :

AWARD pertama dari Si KUDUS ;D 

Hye Blogger Sekalian , 

Akibat daripada keterujaan terlampau, Eyka tetibe rasa cam nak sangat menghargai kalian2 wahai geng blogger malaysia yg tegar mahu pun kureng tegar ;) Hehe .. 

Hey! Awak awak yang tersenarai yea, Eyka gile suke ngan blog korang yaww >,< !! 

Nah .. terima lah Award Kudusan ini Hohoho  ~,~ : 









  • Sorry coz award tu sangat lah bur0ks =) -ikhlas taw-
  • Kalau sudi sila-sila la simpan award kudus ni kat dalam lemari okep! ;D
  • Create satu post tentang bagaimana "Bagaimana anda mula terjebak dalam dunia blog" :)
  • Saya amat menghargai anda! Terima Kasih :::...