♥ King and Queen :

Thursday, February 24, 2011

nu prea târziu - belum terlambat

Need You Now 
 nevoie de tine acum 
Sie müssen jetzt 
necesito ahora 
당신에게 필요한

Salam & Hai ! 

Gerammm!! nak marah semua ada!! Hishhh ...
Gile ke apa kalau nak 'hawa' je yg keje kena mngalah 'adam' !! 
Sekali sekala tu beralah la sikit, ego tu tau nak meninggi je (T_T)

♪ Picture perfect memories
Scattered all around the floor
Reaching for the phone 'cause
I can't fight it anymore 

1st April 2011 
Our 4th Anniversary ~,~
Tapi awak tu still jugak xnak stop semua nie ='( 
Tak rasa penat ke hari hari jumpa ada je yg nak di gaduhkan!
Bila happy tu tak pernah nak lama .. 
sedih tahu tak T_T 

♫ And I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time 

Org x mo la tegang urat je tiap mase
tak nak asyik fikir -tive satu sama lain
bila dah jadi mcm nie kan jalan yg terbaik tu .......! 
tapi bila org mintak ada je alasan dia?
then mula lah dia akan berubah 
tapi semua tu tak lama ! 

♪ It's a quarter after one
I'm all alone
And I need you now
Said I wouldn't call
But I've lost all control
And I need you now 

Kalau tak fikir -tive,
semua salah paham xkan jadi kan  ..?? 
tak kan hidup nie langsung tak bole berkawan =,='
Owez pikir :
Org utk Dia & Dia utk Org =') 

♫ And I don't know how
I can do without
I just need you now 
♪ 

Sekarang kite same2 decide x nak selalu jumpa
supaya tak bergado or bertekak ..
(sedey nya mcm tu!)
orang hormat keputusan dia =(
Harap2 usaha kali nie akan berubah 
sampai tiba hari terindah tu yea sayang =') 
(Yay! Eyka jiwengs sudaa ;D)

♪ Can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping
In the way you did before 
 

ILoveYouIMissYouINeedYouILoveYouIMissYouINeedYouILoveYouIMissYouINeedYou

Starting now : 

Love & Fight  since 
3 Years 10 Month 3 weeks & 2 days
::Azhareyka:: 


ILoveYouIMissYouINeedYouILoveYouIMissYouINeedYouILoveYouIMissYouINeedYou

Wednesday, February 23, 2011

Sukee FaceBlog !!! Yaay ~

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

*******************************************************

COOL YAWW !

PLUS my fav colour gitu <3 ;) PINKY WINKY !!! 

Komen Azhareyka :

"saye sangat suke sbb dpt meet blogger2 lain yg hebta2 belaka selain menjalinkan hubungan baik dan berkongsi ceritera :) Saye sokong FaceBlog okee.."

Tuesday, February 22, 2011

Duit Tepi .. Yayy !

Hyep! Olla =)

Sudaa mula 
Jaet Manik semula weewinkk !! 
Dah lama gile tak shopping =,=' lagipun memang tak kan dpt shopping pon kalau nak harapkan 
monthly salary aku.. SobbSobb ='( 
Sebab MS  aku tu dah diperuntukan utk perbelanjaan rumah dan segala tanggungjawab ku pada 
Si Baby Vee (rindu kamu sayang!)

p/s : harap-harap duit beads neh boleh membuatkan daku kembali bershopping =)

Monday, February 21, 2011

DONE ! =)

Yaay!! 

Okey sangat suke dgn new theme belogg ini ;)
Katakan TIDAK! pada warna-warni yaww! ;D
C0z' sekarang hanya menerapkan gabungan HITAM & PINK!! sahaja..
JENGG! JENGG! 

;) 

Tak kesah la org tak sukee,
Sbb Eyka sangat2 sukee <3 wewink!

***** (5star yaw!) HAHA senget

Aiyakk! Tukar Lagi ???

Salam!
Yuhuuu ;D

Adoyaii, fening la! Nak tuka ke xmau? Tuka.. xmau.. Dushhh! Ngade la (-_-) 
cepat pulak rasa b0san ngan theme baby blog neh laa.. Urmm?? 
Rasa mcm nak pakai Black & White sajee.. 
Hoishh .. Eyka! 

Tetiba mata neh cam mengimpikan theme blog yg simple??
Ermmm ... Ayuh mula kan pencarian!
wo0t! w0ot (0_o) 

Thursday, February 17, 2011

Don't judge a book by its cover !!

Flying without wings

Everytime I try to fly, I fall 
Without my wings, I feel so small 
='|

I may have made it rain 
Please forgive me 
My weakness caused you pain 

And this song's my sorry !!


1. STALKER : 

Arghhhh!!! Geram nya Ya'Allah ... (sabar eyka) kenapa la tak abes stalker dikalangan MEREKA-MEREKA hah?!! Lepas tu nak lepaskan diri punya pasal dan2 la buat gaye ala 'nice nice' pulak kan.. What the @#$%^&* !!!! Tolong la AWAKK tu dah BESARRR panjang tahu tak?!! Weii, tahu ke tak hah!! Asal ada je org update status ke hape ke , mula lah terserlah sifat MAMI JARUM kau yg megerlip tu weii.. Dah2 la tu, org tak pernah amek tahu hal ko yg ko nyibuk nak amek tahu hal org neh pahal hah?? Bila dh terasa mula la ko guna cara lain plak kan?! Ko ingat aku tak tahu ke hah .. Asal ko ternampak je status yg agak PANASS tu ko pon mula la COCOK org tu COCOK org nie dgn harapan org tu plak jadi stalker utk ko kann!!! Terukkkk la sial perangai ko neh ... Jage tepi kain sendiri dah la!! Bila bercerita nak budget2 DIVA! Diva PROPA ade laa.. Kalau rasa TAK ADA KENA MNGENA dgn hdup kau, tak payah la semak kan diri kau & libatkan org lain mangkuk!! Jadi stalker kat kawan-kawan kau je dah la weii ! Kadang2 aku cam menyirap sangat2 tengok lakonan kau yg gile FAKE tu.. Daripada rapat jadi renggang, daripada suke jadi meluatttt!! Sruh BF kau azan sikit kat telinga kau eh ~

2. SILAP LANGKAH :

29 Nov 2009 - kesalahan paling besar dlm hdup aku yang betul mendatangkan kesan yg teramat lah mendalam sampai sekarang ='( Kecewa , sedih, rasa nak meraung sangat2 bila org buat aku MENYESAL ! Act, kalau bole aku xmo la nyesal dgn keputusan yg aku pernah buat dulu. Past is past kan. Mula2 aku dah start jatuh merundum awal tahun dulu, aku dah mula redha & pasrah sebab dah tertulis itulah takdir aku (T_T) Aku gelak, aku ceria .. Tak bermakna aku mengabaikan @ mengelak silap yg datang dari dalam diri aku sendiri. Aku tak pernah salahkan org, sebaliknya aku selalu salahkan diri sendiri. Alhamdulillah, sekarang aku dah makin matang berfikiran. Pergerakan aku utk bersuka-ria pon aku had kan atas dasar aku 'sedang belajar dari kesilapan yg lepas' . 

3. DUA ORANG INSAN.

Mereka, diantara orang2 yang penting dlm hdup aku dulu ='| disebabkan kesilapan aku, aku pilih utk jauhkan diri supaya dorang pon tak semakin menyampah @ marah tiap kali terpandang aku. Aku diam, aku berubah 100%. Daripada seorang yang ceria & rapat dgn dorang. Aku jadi pendiam & penyendiri ! Sumpah, aku tak suke apa yg aku rasa sekarang. Bkn aku tak nak berdepan tapi bagilah aku masa ='( Aku bukan JAHIL! Aku bukan BANGSAT! Nak lari & susahkan hidup dorang. Aku sendiri tengah usaha. Aku tahu bila dah jadi mcm nie org mesti jadi benci, cerita2 -tive pon akan tercanang sane sini kan (T_T) Kepada mereka : "Maafkan Eyka .. Eyka tak pernah lari, Eyka ada kat sini ..Eyka perlukan masa.."


wallahu'alam bissawab 
 "..dan Allah s.w.t lebih mengetahui yang sebenar-benarnya.."
***********************************************




i've been working hard so long 
seems like pay has been my only friend 
my fragile heart's been done so wrong 
i wondered if i'd ever heal again 

ohh just like all the seasons never stay the same 
all around me i can feel a change (ohh) 

i will break these chains that bind me, happiness will find me 
leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 

yesterday has come and gone 
and i've learnt how to leave it where it is 
and i see that i was wrong 
for ever doubting i could win 

ohh just like all the seasons never stay the same 
all around me i can feel a change (ohh) 

i will break these chains that bind me, happiness will find me 

leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 

life's to short to have regrets 
so i'm learning now to leave it in the past and try to forget 
only have one life to live 
so you better make the best of it 

i will break these chains that bind me, happiness will find me 
leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 

i will break these chains that bind me, happiness will find me 
leave the past behind me, today my life begins 
a whole new world is waiting it's mine for the takin 
i know i can make it, today my life begins 
-TODAY MY LIFE BEGINS-

Wednesday, February 16, 2011

Terpaksa & Dipaksa, HELP ME !


~ NASI OH NASI ~

Salam ... 

Waaawaaa.. menci nya nak update entry neh ='( tapi haruss gak c0z baby blog neh la Bff aku =') Heehee gedik la ko eyka! Korang tau tak betapa sedey nya bila NASI x akan wujud lagi buat sementara waktu dlm kamus hidup korang (T_T) sementara waktu?!! Sementara waktu tu agak makan bulan & tahun jugak okee.. Oh No! Namun kerana sayangkan diri ini, ku turutkan jua (dang! cam cipan) Azam neh dah lapok dah aku praktik kan tapi tetap hancus di tengah jalan.. cett! Nie semua sebab godaan2 masakan mama yang super power!! Sekarang maseh dpt mamam lagi la tapi laukkk sahaje ='( di ulangi yea 'Lauk Sahaja!' wekkk! Benci .. camne nak kenyang kalau ratah lauk je kan? Tapi xpe la maybe mula2 sebab tu la aku cam janggal sikit kot.. Dulu dlm setahun hidup cuma sekali dua je rasa perut cam banyak ruang lagi even baru lepas mentedarah. Tapi start minggu nie akan ku rasakan detik itu tiap masa & ketika selagi hayat dikandung badan (Nak kena tampa Eyka neh!) Huishh.. emo bethol bila pemakanan kena cut neh babe.. rasa cam kena clash tahu! @#$%^&* ~




Ini semua gara2 berat aku yg dh mcm blue hyppo neh! (Tapi maintain comei kan kan? Haha!) Dah berzaman berabad aku jadi musuh dengan penimbang2 yang dok terpacak kat shopping complex nun. Tup tup kakak aku bole lak beli penimbang then tayang kat our room tu haa! Nafsu aku pon bergelodak la nak 'berbaik' semual ngan sang penimbang yg aku musuhi tu.. Huh asbest0s!! Satu hari tu dgn rasa bangga , bongkak dan hormatnya aku pon melabuhkan kaki ku ke atas sang penimbang.. Fuhh kanan, Fuhh kiri jeng jeng! Gedegangggggg!!!! "TIDAKKKKKK!" laungan keramat dari sang badak .. HELP!~

Lepas timbang tu aku agak termenung gak la.. Mcm2 benda +tive & -tive main2 kat atas kepala aku neh : 

  1. Kakak punya wedding nnti sedara tengok malu weiii ...
  2. Wedding kila kitorang selaku Bffs dia haruss melaram weii..
  3. Raya nie tak kan xnak tempah baju voge2 weii..
  4. Aku nak kawen nanti macam mane wehhhh!!!! 
  5. Mcm mane nak curang & carik boyfie sekacak JOSH DUHAMEL nie weii..
  6. Weii Weii Weiii !!!! 
Adehhh! Migrain aku neh.. sekian lama barulah aku paham apesal la aku semakin malas malas dan malas neh? Rupanya dan geng ngan blue hyppo siottt! Saat neh B la yg akan jadi mangsa jogging aku yeahhh!! 

Jogging Jogging Jogging !!!

Anti-Nasi selama 5 bulan dan ke atas !!

Kurang kan tido petang time cuti !!

Kurangkan fast food !! 

*p/s utk diri sendiri : PASTI! HARUS! YAKIN! BOLEH! =)

Monday, February 14, 2011

Jangan bangga dgn pinjaman-Nya !

Salam ... 

Wahahahahaaa.. Aduyai, pelik aku dgn manusia sorang neh. Tu la org update status kau pun nak jugak. Org laser kau pon  nak laser gak! Hakikatnya tak tahu hujung pangkal cerita pastu sedap2 nak menghina orang. Hek'eleh mulia sangat ke kau tu weh?!! Tang mane yg mulia sangat sifat kau tu !  kalau tak abes2 nak show off kat satu dunia ni yang kau tu pempuan jahat huh! Hdup tak abes2 nak create punca masalah pastu mintak backup org keliling kau supaya jadi sebodoh kau kan pempuan. Iskh iskh kalau mulia sangat nak gak la aku hormat. Setakat muka bolee blah tapi mulut jahat pastu "membunuh' lak tu apa gune weh.  Then buat2 alim ulamak! Bila cakap tang agama semua nak betul je. Rupa2nya kau sendiri pernah tuttttttttt! (Aku tak sejahat mulut kau!) Nak jahat, teruskanlah tapi tak sangka lak kau neh pernah membunuh manusia yang tak berdosa & tak sempat pun tengok dunia neh disebabkan kebodohan kau yg konon2 super perfect tu! Fuck offf !! Jijik la sialll ... Kalau kau rasa kau laser, ingat sikit ada manusia yg lagi laser dari mulut jahat kau tu (not me!) and kalau kau rasa kau hebat, ade yg lagi hebat dari kau jugak la pempuan. Sumpah! aku tak KEBULOR pon nak rapat ngan PEMBUNUH mcm kau neh. Keje nak mengutuk org & menghina org. Tak leh tengok org lebih sikit kau pun nak gakkk! Hek'eleh.... pempuan pempuan! Pastu nak cover line lebey.. Apa punya manusia pon tak tahu lah. Menyesal lah kenal kau selama nie. Tak rugi pon kalau tak kenal kau. Org yg tak kenal kau pun terpedaya je ngan perangai kau yg suke mendesak tu. Cuma org tertentu je yg kenal luar dalam kejahatan kau selama nie. Nasib baik la aku cepat sedar kalau tak confirm dah takbur mcm kau! Berbangga la dengan apa yg kau ada sekarang sbb semua tu bukan kekal okey. Mungkin belum sampai masa kau rasa susah sebab tu lah kau angkuh! Tuhan nak tarik bila2 masa je la manusia.. Kau menghina orang tanpa pikir betapa HINA nya diri kau dulu.. Cakap pandai tapi diri sendiri haram jadah .. Yuckss~

*p/s : Owez maafkan kau, sbb hdup kau kat dunia nie tak pernah puas .. 

Thursday, February 10, 2011

BABIES : NORMAL KE PERASAAN NIE ?



When the first baby laughed for the first time, 
the laugh broke into a thousand pieces 
and they all went skipping about, 
and that was the beginning of fairies. 
And now when every new baby is born 
its first laugh becomes a fairy. 
So there ought to be.

BABY BABY BABY =')

Okey sekarang dah tak boleh nak dibendung dan diselindung. Memerlukan seseorang utk bercerita tapi mcm segan =,=' So, baby bloggg, anda lah mangsa ku yeahh. Normal ke apa yg aku rasa dah hampir sebulan ni? Kadang kadang benda2 ni buat aku nak nangis pon ada. Hey! Dunno why okee =') Dah mcm mak2 org pulee sayee nie kan? kan? Haduishhh, Eyka Eyka dah kenapa pulak lah dgn kau neh? Runsing .. tau tak? Hati aku gile tersentuh abes bila aku terpandang mummy2 muda yg dah pegang baby  nie tau ='( Hey! Sayee bukan GATAL okee (0,o) Umur baru 22tahun babe, tapi xtau la kenapa sifat keibuan nie dah makin menebal dlm jiwa raga ku ini.. Woo woo woo ! Ececehhh.. Tapi siyes la, nie bukan main2. Tapi tak ada la pulak aku rasa nak kawen ke hape ke. Cuma rasa nak ade baby tanpa perlu kawen okey tak?? Haaa.. DANGGGG!!! Tu pikir lain ah tu.. Grrr! Haishh, jgn buat tafsiran negatif yea.. d0seee! Maksud aku mestilah aku cam tingin nak amek baby angkat yg ada kat rumah kebajikan tu. Tapi bukan lah sekarang yea kawan2 ;) Mama kata nak amek anak angkat kewangan kena stabil & mencukupi. Dorang tak akan simply2 je bagi kite amek anak-anak tu okee. Diharap rezeki aku akan makin bertambah hendaknya. Mana tau tibe2 2tahun dari sekarang jodoh aku sampai kan kan? Insya-allah.. ada rezeki mesti akan termakbul juga doa aku nak ada baby sendiri yg lahir dari satu ikatan yang sah.. Amin =) Cewahhhhhhh..Maluuuu~  


* " Kurniakanlah aku lelaki yg budiman,bertanggungjawab dan taat perintah-Mu Ya'Allah .. Temukan aku denganya sebagai pasangan hidup dunia akhirat.. Amin"

Kampung ! Rindu Kamu (T_T)



Assalamualaikum wbt.. 

Shantek tak gambar rajah di atas?? Shantek kan! kan! Berani cakap tak shantek eyhh! ;D Eceh, pakse2 pul0k kan .. Wuaaa, act aku rindu gile mau balik kampung weyhh! Tak tau la nape (?_?) Dulu masa kecik2 raji sungguh ik0t kakak mama [a.k.a makcik aku laa] pulang ke kampung halaman =') Masa tu pun arwah Atuk ada lagi .... 

~Al-fatihah~ 
*buat Arwah Atuk (Arwah Izzatie) & Junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w serta para sahabatnya...

Amin..amin..amin Ya'r0bbal al-amin..Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan kekasih kekasih-Nya =') 

Terima kasih sebab korang pon sure  dah sedeqahkan Al-Fatihah kan? Semoga kamu semua di lindungi oleh -Nya ..
Iskhh .. tiba tiba macam sebak je bila ingat balik kat Atuk & Arwah Izzatie (beloved cousin yg dah pulang kerahmahtullah pada usia 9tahun) Tapi tak elok nangis pada mereka yg dah pergi kan.. Ermmmm~

Okeh Eyka!! Stop & sambung semula ;) *sorry, ter emo pulee


Aloh Aloh rinduu jugee nak berlari2 & turun ke bendang gelak2 sambil lumba lari pergi tali air nun ='( Rinduu lerrr wahai sang kampung dan para kazen2 Qu sekalian ! Itu je lah satu2nya kampung yg aku ade tahu.. Kampung Parit 5 Sg. Besar ni sebenarnya kg sebelah mama. Mama lahir and dibesarkan kat sane. Mama sayee berdarah Jawa Selangor okee .. sebab tu idung & dagu dia tajam! Grrr.. yeahh ;) Dan aku.. hanya mewarisi dagu tajam & mate menawan persis keturunan Jawa.. (hekhek, bapak perasannn la kau mokkkk!) Cuma hidung agak kantuii sikit c0z x bape nak mancung mcm MAMA <3  Ngeee~


Tiap petang pulak selalu ramai ramai turun ke parit & bendang utk memancing ikan puyuh, belut & keli/sembilang =) tak lupa gak petik kangkung kat tebing2 parit.. Fuhhh fresh punyeee! Adoyaiii, kerinduan melampau neh .. dah penat d0k kejekan haiwan2 tersebut aku sure akan mengj0inkan diri dgn adik adik sepupu aku pegi tayang muke kat satu kampung sambil naek beskal tua @ motor .. Yehaaaa, itu yg best! (Knon nak bagitahu 1 kg la "Sayee Org KL" !!! ) bongok kan?? Klau dari AMERIKAAA oke la gak an an kuikuikui ;D 


Yeahhhh!!!! Dan ini lah saat2 yg paling aku sukakkk... Weee, musim menuai padi weyhhh! Woahhh sangat seronok tahu.. time nie la kite bolee dok semak2 kan diri kat tengah2 bendang tu.. Nak2 bila proses paling kemuncak iaitu proses bakar padi .. Habis je debu-deban & asap-asapan tu berterbangan kitorang sure akan melompat turun ke bendang sambil bergolek2 kat tengah2 tu .. syiokkkk!!! Time nie la berlambak-lambak belut and keli .... Layannnn~

Wuuu, mama eyka nak balik kampung!!!! Mama pulak sejak Arwah Atuk dah xdek mama jarang balik.. Mungkin sebab mama stil sedey la kott ?? Kott laa kan .. (bedal je kau eyka!) Yg tinggal pon adik mama dgn keluarga dia je la yg maseh duduk and jaga rumah pusaka Arwah Atuk dan beberapa ekar bendang tinggalan Atuk .. Ouh Eva baby, kak eyka mishhh you la bebe :') Maybe raya tahun nie kalau ade rezeki kitorang akan terjah Parit 5 Sg Besar yea... 



"Ya'Allah.. permudahkan lah pekerjaan kami dan kau turunkanlah rezeki -Mu kpd kami.. Kuatkan hati kami dengan dugaan yang engkau berikan..Amin"



Wednesday, February 9, 2011

PROPAGANDA dan PhD !

Berpandukan Gambar Rajah Diatas : See , baby neh pun marah tahu ! ;D

Assalamualaikum ... 

Hyep! Okep dulu aku cam dah jadi penyabar and meluat nak teruskan perangai dengki2 dan busok hati neh ! Saya, NURUL ARFAEKA BINTI NOOR ARMAN dengan ini akan mulakan perangai baik dan hapuskan perangai2 dulu.. Yeahhh!! Sebab member2 aku kate PROPANGANDA & PhD neh sifat semula jadi MAKCIK2 sajeee ;D I loikee that =) 

Hey peeps! Come on la.. Memang lah FB tu berguna sebagai laman sosial masyarakat sekarang kan. (termasuk lah aku tu) kukkui.. Tapi bagi aku la kan .. Kalau lah mereka2 yg berumur 23 tahun ke bawah tu nak poyo2 bergado la .. tunjuk hero/heroin la kat Fb tu terima akai la jugee .. Dah memang umur2 mcm tu peringkat nak ke alam dewasa kan kan .. darah pon tengah panas lak tu ! Meluat lak bile bukak HOME je terbace status2 malapetaka mereka2 yg dh berumur tu .. haihhh, kalah BUDAK2 la dol !!! Nyampess ~

Asal ada je keburukan atau berita tak best tentang orang2 yang ko kenal ade je la yg ko tak senang duduk kan ??? Kenapa la hdup ko kat dunia nie tak penah puas wahai manusia???!! Agaknya Tuhan tak pernah bagi ko susah kott??? Ke sebab 'masa silam' ko yg ngeri dulu tu dah membuat kan idup ko tak pernah tenang?? Sampai ke hari nie pon ade kebenciaan dlam hdup ko.. Kenapa hah??? 

Kau tau tak, ko sebenarnay baik sangat.. Semua kenal ko, baik, pemurah & penyayang sebenarnya.. Tapi baik ko tu tetap akan ada je pandangan negatif ko kat semua org yg tak pernah abess.. Semua org yg rapat ngan ko tu konon melepet je gesel2 kat ko, padahal ko cuma DIPERGUNAKAN ko tau tak!!! ='( Sebaliknya org yg diam tu lah yg ko benci yg kom jadikan musuh! Dari dulu sampai sekarang ko tetap mcm tu ... 

Tolonglah jgn asyik nampak keburukan org je .. pandanglah jugak diri ko.. mulia tak ape ko tgh jalani dgn kehidupan ko sekarang?? Kalau MULIA Alhamdulillah lah .. Tapi kalau ko sendiri rasa tak SEMPURNA, jgn lah keje nak menyempurnakan org je! 

"Ya Allah s.w.t , kalau ada kesalahan kami kau berikanlah kami petunjuk .. Andai kami di jalan yg benar , kau kurniakan lah kami hidayah-Mu .. Amin"