♥ King and Queen :

Monday, July 4, 2011

Suka Cipta Fake Account ... Seronok !!


(konon konon doodle chat room kat fb la tu .. haha!)

Salam Ukhwah ... 

Seprti korang sedia maklum la kan...memang dari dulu lagi dah banyak org buat account palsu utk menipu orang sana sini kan.. tapi rasanya macam dah lama senyap kes tu kott?? Tup2 dah menjadi balik?? Iskhh.. al-maklom .. laman sosial yg menjadi mangsa 99.9% sure lah facebook kan ! 

Curik gambar orang tu then palsukan segala info si polan! jenayah siber betul la! Salah sorang kawan SCC pon kena gak.. nak kata dia hot tak la kott (ahahaha..tenang kerk!) bak kata molly : 'tak semua benda kita boleh gurau..' bak kata kerk pulak 'behave!' ;)) Lately nie pulak ramai dok update status maki hamun sebab ada org buat fake profile dia .. hishhh, kalau aku pun ngamok! Sedap2 mencapap pakai gambar ngan profile orang kan.. kalau mencapap cara elok okay lah lagi.. kalau sampai tahap update status mcm jalang bagai, padahal account tu palsu! Jenayah halusss ! Jahat betul laa.. Ada gak yg sanggup buat macam tu sebab nak stalker punya pasal.. Tuan punya badan elok2 dok KL, tetiba info kat fake acc tu kata dia asai dari kedahh .. wadapakk??!! Sian kawan2 fb tu taw.. dah memang dorang cantik dan tertarik nk buat macam mana. Indah nya ciptaan Tuhan kan .. tapi ada lak yg salah guna .. kesian la org tu, dorang tak mintak pon jadi cantek macam tu (kerk ko tlg jgn perasan!) tapi korang lak sedap2 tayang muka dorang tanpa keizinan .. cuba bak sini gambar korang aku tayang pastu buat caption : Saya murah.. meh kutuk saya ramai2! 


p/s : orang lain nak pon bersosial cara sihat gak kat dunia siber nie.. jgn la jadi penggodam bersiri ~ 

2 comments:

BeloG MTT said...

SCC dah semakin rajinnnn ! Thumbs up ! :)

TheMuks [SCC] said...

Ahahaha... tetiba rajin tak bertempat lak ekk ;D