♥ King and Queen :

Wednesday, July 6, 2011

Bergurau itu bahaya kan?!


Salam Ukhwah ...

Ingat hari nie boleh la nak buat entri wordless wednesday. Tapi kecundang di tengah highway puleks! So, mood dah bertukar, SCC nak pot pet ;))


Baru lepas singgah blog MARYA HANA tadi, then tertarik dgn 1 entri beliau yg bertajuk Cara cara bergurau yang kena tempat dan tak kena tempat. <--- KLIK SINI untuk terjah blog beliau ; )

Okay berbalik pada tajuk : Serius lah, bergurau tu amats bahaya sebenarnya. Even aku sendiri pon pernah terlebih gurau sampai akhirnya meletus perang tahu! Serikk aku haishh! Ada setengah kawan yg langsung tak kesah bila kawan dorang bergurau sambil mencarut. Ada plak tu mencarut dh mcm bersyairr .. tapi kawan kan? Tegur ala kadar lerr nak jaga hati punya pasal. Kang tegur lebih melenting ding dong puleks ;D Ada pulak yg niat suci murni nak join gurauan tu tapi tup2 dia tak sedar pon dia dah over limit..alahaii! Susah kan? Aku rasa kerajaan elok keluarkan surat untuk semua rakyat jelata, adakan AKTA untuk setiap gurauan. Haaa..baru cool ;p Sapa langgar akta jea sebatttt!! Hahaha..gila kau ^_^ ! Tak pun apa kata gurau pakai bahasa isyarat jea cool what? NgehNgeh~!

p/s : jgn lah sebab 1 gurauan kita hilang orang yg sentiasa bergelak ketawa dgn kita okay : )

2 comments:

Marya Hana said...

bergurau bisu camne ghope lah tu nanti..? hehe..

TheMuks [SCC] said...

haha..agak2 sibisu guna isyarat over..kasi tumbok sekali laa..gurau tanpa suara kan? ;D tak sakit hati,sakit badan ^_^!