♥ King and Queen :

Thursday, July 14, 2011

Hehh .. Menyampah lah! Asyik STATUS kau je kat HOME aku !

Salam Ukhwah ...

Eheh.. entri kali nie pasal FB jugokk! Aihh, macam macam laa dorang nie sekarang kan? Kalau hati tu dah tak suka, apa yg org tu buat pon semua nya rasa meluat. Contohnya dunia fb nie. Hati awok dah tak suka tapi awok tetap tak nak remove mereka dari fenlist fb awok. Sebab ?? kalau awok remove sure la awok tak boleh stalk aktiviti beliau an an ^_^ ! Tapi bila beliau dok ngupdate macam macam, awok laa puleks yg meluat nyaa?!! Haikkk... kan mudah kalau awok HIDE jea semua status beliau dari keluar kat HOME awok? Haa..tak pung lagi mudah kalau awok BLOCK je laa terus .. cerita tamat kan? Mata tak pedih, kepala tak bengang, hati sure bersihhhh ; D Kalau SCC kan, tak best block neh, melainkan si polan dah betul betul menjengkilkan .. haa, itu time jugak SCC kasi buang daerah laa ^_^ ! Aku lagi suka hide all status2 yang agaks pening dan berulang-ulang. Nak marah? Apa hak aku kan? Sebab aku sedar diri laa, kadang2 tanpa kita sedar, setiap 2 minit sekali kita update status kan? Bila sedar, haram la x update apape =)

Contoh:


Tak pon begini :


Eheh.. lagi mudah kan?? tapi aku x suka! sebab nanti hilang jiran kat City Ville aku ^_^!


Peeps, kita nie kalau nak bising2 pon tak guna kan? Lama-lama kita gak yang penat. So, biarlah kawan2 kat fb tu nak update apa pun sebab memang dah tak boleh dibendung kott.. Tak perlu laa sampai korang nak pegi terjah status kawan tu dengan perli2 and maki2.. Belajar hormat privacy orang kalau korang nak org hormat privacy korang okay : )


Bak kata perlibahasa Dr.Fazley : 
Bagaikan tak tahan diperli,tapi ada hati nak menganjing-nganjing org lain !

5 comments:

i'm ezza haniza said...

unfriend je senang! haha

Enna Banana said...

i pun sllu buat camni, mana yang i rasa semak tu, i hide all their post, senang :P

BeloG MTT said...

Hahaha sempoiiiiii.. =..=

SoLy SoLicious said...

waahh....block aje trus..hahaha..

btw, folo sini :)

folo ler sy jugak kalo sudi ^_______^

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/spontaneous-thursday.html

cik pip said...

remove aja lg bgus..haha

btw dah follow :)