♥ King and Queen :

Thursday, May 19, 2011

Tampal Entri dekat Laman Sosial? Salah ke!

Salam Ukhwan ...

Happy Thursday dan Selamat pagi manusia! Buka-buka blog ternampak entri-entri best kebaboom! Semalam tergerak nak update tapi mcm harapan disebabkan babah ku dah di ajar oleh Mr.Bie bermain game di FB. Hampess sungguh! Mana tak nya.. lappy dah kena sebat habis tu nak update blog pakai apa?? Kalau ada i-pong best la jugeee >,< ! Nak keluar melepak, hujan rahmat turun dengan lebatnya..  tanda-tanda tak izinkan aku melepak la tuu ~,~ ! Ada blogger sarankan aku guna gelaran SCC stands for ShortClumsyChubby!
Idea boleh digunakan pakai .. tengs Akak Shantekk : )

Okay, berbalik pada tajuk entri kudusan neh! Tadi SCC baca entri BK tentang Followers Tak Penting ... Pembaca Yang Penting!  Setuju juga dengan BK sebab tak guna ada banyak entri tapi pembaca?? Boleh kira pakai jari itik! (Macam SCC punya blog la tuu ;D) Itu la juga yang SCC rasa tiap kali cuba ketengahkan entri-entri kudus SCC supaya di jeling-dibaca-difahami-di LIKE-di follow-di komen-disukaii !! Habis apa lagi tujuan kita ber-blogging huh? Selain mensuarakan pendapatan dan pandangan kann.. Hurmmm!!

BA pula kata Follower?? Penting !! pun disetujui juga.. Aipp, SCC bukan talam okay! (Hamboii molot kauu! Mengata la tuu!) sekadar membaca dan bersetuju dengan suara/pendapat kedua-dua blogger HOT kebaboom neh : ) Tapi BA ada gak kata yang kita tak perlu dok mencapap @ menampal-nampal entri sendiri kat wall FB??? Alaaa ... tapi kan setiap blogger ada cara dan followers tersendiri?? Bagi blogger yang tegar + terkemuka macam BA dan BK sememang nya seronok.. sebab tak perlu tampal menampal kann .. tapi bagi sesetengan blogger macam SCC kadang-kala ada followers yang dok bertanya "kenapa tak publish entry kat fb lagi??" Aikkk ... macam mana tu?? Sebab kalau ikotkan SCC pon dah tak nak mencapap kat mana-mana laman so-sial tu haa ... Hurmmm??? Harap-harap dengan adanya Page Personal Blog SCC mereka akan rajin-rajin singgah situ la kutt .. So, SCC tak perlu lagi dok tepekkk entri kudus kat FB/Tweet tu kann .. Yapp! Tenkiu BA and BK sebab buat SCC celik sikit tentang dunia blogging nie ... : )

Habiss Dah! Bubbye~

3 comments:

iniialahaku said...

awak...BK 2 sapa ek???heehe....

ksimpulannya kdua2 pnting...klau rmai fllowers kmungkinan org nk sggh blik pon tggi...lgi satu mnmbah kpercayaan org yg blog tu gempak...klu ckit sapa nk yakin???tu kna berbalik ke entry dia plak..tgk isi dia plak

iniialahaku said...

eh...xyah2..taw dah..Bngku Kosongla..hehe..lmbat plak ptg2 ni nak pickup....

TheMuks [SCC] said...

iniialahaku : yap2 .. setuju juga! biasalah ptg2 loading sikit kann .. nway, tengs awak!