♥ King and Queen :

Monday, April 23, 2012

Anasir Jahat. Elakkan sebelum terlambat.



Tak ada angin, tak ada ribut datang lagi anasir-anasir jahat yang memang dari dulu tak sudah-sudah berdrama tak kira tempat dan waktu. Memang spesis yang tak tau rehat gamaknya. Pandai cakap org acting lebih walhal spender sendiri koyak rabak pun tak nampak sebab hidup terlalu busy huru-hara kan org keliling. Fuhhhhh, kasi tiup jauh-jauh. Bahaya! Orang kata, umur kecik ke, umur besau ke, perlu hormat. Diulangi perlu! Macam tu jugak dengah marah. Kalau dah privacy diceroboh tambah pulak disembur secara sinis atau pendek kata KURANG AJAR perlu hormat lagi tak agak-agak?  Kalau HORMAT tak kira usia, MARAH pun tak kira usia boleh paham?! Tua ke, muda ke, kalau dah suka suka gelar org itu ini tanpa tau hujung pangkal, memang pulangan dia 'gelaran' kurang elok jugak lah yg diterima okay tak? Seriously, aku paling paling paling benci manusia yg terasa diri dia perunding masalah paling masyurr di abad ini. Herkkk (#,#) tolonglah! Sendiri TERASA tak bertempat sendiri main jauh-jauh kenn. Bagus, sebab memudahkan kerja aku dan sekaligus membuatkan kehidupan aku kat sosial network tu aman damai tanpa anasir-anasir jahat syohhhh >,< ! Terasa lagi tak yg entri nie untuk kau?! Chill lah, macam tak biasa. Selalu pun ada je puak-puak kau yg RAJIN gila siap buat entri KHAS untuk org yg konon2 tak disukai tu ken? Sekarang aku lak yg ikut perangai BODOH tu, okay tak? Nak kasi kau rasa sikit yg perangai tak sudah kau tu dah habis limit hormat paham. Bagi betis, nak peha, kaki cagu nak?! Tebuan tengah riang ria gembira kau cuit-cuit apesal herghh! Longkang tak longkang lah. Tapi harum lagi dari najes ! Boleh? 

Nie tips elak kan diri dari orang kurang siuman : 
  1. Jgn sekali-kali buat baik sebab nanti dia balas tahikk!
  2. Bila dia ajak gossip better busykan diri, nanti jadi mangsa.
  3. Tegur, bercakap,bergurau mcm biasa, tapi pastikan ada hadnya. diulangi BAHAYA!
  4. Bila dia cuba buat baik, jgn cepat terpedaya. Diulangi, kau bakal jd MANGSA!
  5. Bila dia bercakap apapa, yg mendengar nie, diam je. nanti penat dia pulak diam kehkeh :D
  6. Kalau dia bujet bagos, lantak pi diaa sebab dia memang begitu. Tak boleh dibendung ;)
  7. Jgn share apape masalah dgn dia sebab nanti dia bukak pekung korang kat org lain.
  8. Last, kenapa aku cakap mcm nie? Sebab aku dah kena. Mangsa keadaan huh !

#Joget joget goyang bontot >,< Trololo~

2 comments:

azam said...

adoi.....betul² marah

αяfaekα αямαɴd said...

geram dengan anasir jahat nie iskhh! Tak elok utk kesihatan betul >,<