♥ King and Queen :

Thursday, March 24, 2011

Siapa ada BLOG , dia BODOH !!


Baby : "..Arghhh, dosa besar ke kalau org ade BLOG?? 
Abes baby pon ade blog jugak, so baby bodoh la..??"

Hye .. Hey .. Huiii ;DD

Salam ukhwah (wajib ade kan haha) semua .. Kurangajar, kurang pandai dan kurang siuman !! Huh .. gile kuangajau mulut mereka2 neh tau .. Kenapa suka pertikaikan BLOGGER - BLOGGER kat Malaysia nie ekk?? Suka suki korang je nak keluar statment memacam kan! Terasa?? Hey dud! PASTI lah aku terasa sbb aku juge seorang blogger okee .. (even tak bape nak tegar mcm Abg Ben kan kan) huh .. Mentality rakyat Malaysia yg kurang bijak nya bila dorang sedap je buat definisi sendiri tentang kaki blog nie.. Check it out !!

Dialog nya adalah : 

1) "Hahaha.. bagi I sape yg ada blog nie, dorang adalah manusia yg KURANG KASIH SYG, sebab tu lah dorang suka berblogging.." 

2) "Gile bodoh nak mampus la sape yg ada blog nie! Bagi aku dorang nie nak TARIK PERHATIAN org je sbb tu la wujudnya budak2 blogger yg tah pape nie.. huh!!" 

3) "Eeee... menyampah je bila bace blog dorang.. euww, tah pape! Semua benda hal ehwal dunia & negara nak cerita.. konon2 baguss jee .. sebuk nak cadang tu lah, ini lah!"

4) "Apa buat blog?? Euwww please okee aku tak nak jadi KOLOT mcm blogger yg dh sedia ada kat Malaysia nie.. " 


Jawapan AKU adalah : 

Bagi aku blog nie sama jugak mcm facebook & twitter yg korang TAKSUB layan & show off aka MENCAPAP macam2 tentang hal korang plus! Gossiping bagai nak gile tak hengat punya.. Laman sosial jugak what?!! Cuma ada segelintir blogger yg jadi kn blog dorang sebagai medan perniagaan, politik, suara pendapat, pendidikan dll lah .. Hey, PM and artis pon berBlog jugak tauu .. jgn la keje nak kondem blog org kalau u'll tak minat .. and buat ape korang pon sebuk klik kalau korang kate Euwww bagai lahhh!! Sape yg BUSY BODY sekarang huh??!!! Kerajaan pon sarankan berBlog tau supaya rakyat boleh suara pendapat tentang pandangan and cadangan mereka.. Iskhh,iskhh stop lah mengata kami (cecehhh ;D) bukan kitorang mintak laptop & internet dari korang pon kan kan  ??? Asal ada je yg update pasal luahan perasaan, kesedihan life dorang & cintan dorang .. mula lah korang nak kondem la hape la.. bukan ke setiap individu tu diberi hak masing2?? Privacy tu penting dlm hidup setiap insan kan kan (Ala.lala) Mcm ape yg korang rasa bila korang update status kat FB & Tweet , korang konon nak SHARE la konon kehidupan seharian korang tu.. tibe2 ada yg komen cakap korang nie nak show off la , ape la .. marah kan?? sampai berjela2 comment korang bertekak kat Fb tu kan kan? (aku pon penah lalui,hehe) So, jgn la kondem kami ! Kami pon nak privacy paham!! Kami berkongsi dengan Geng2 Blogger kami.. orang luar juga diberi peluang utk baca apa yg tercatat..dan itu dinamakan SHARING okee !! Kamu xnak sharing, kamu boleh BELAHHHH!! Sila diam & sekiannn~

5 comments:

Eila Hanafiah said...

eii..sape tu manusia durjana tu...
walaupun dulu kita bkn blogger...
tapi takder pulak kita berfikirang sempit dan kolot macam Manusia TUU...

Ade juga blogger..yang entah hape2
Tapi kalo tak suka tak payahnak terjah...
hak2 masing..bukan die bt blog tu
suruh KORANG MANUsia TUU..buatkan...;P_)

hai,salam perkenalan...silala ke rumah usang kita..huhu..(*__^)

TheMuks said...

Yup Eila betul tu ! orang2 'cerdik pandai' memang selalu rsa dorang baguss .. Nway,tnx 4 ur feedback okee ;)


*Jom terjah blog awak pulak ~

SyerAgh said...

haha.. blog kkita suka atie kita r nak r tulis pe pun.. peduli pe kata org ~ :D

nurul said...

huh... diam la ko.... bising je..

TheMuks said...

nurul : ko sape lak nie?!!!