♥ King and Queen :

Friday, September 14, 2012

Adam & Hawa : Lagi hebat dari Vanila Coklat dan Ombak Rindu.


Judul: Adam & Hawa

Pengarang: Aisya Sofea
Harga: RM 19.90

ISBN: 983-124-216-5
Halaman: ~512
Bahasa: Bahasa Melayu
Berat: 450 gram
Tarikh Terbit: 23 Nov 2005

Kategori: Novel

Tak Usah Diucap, Tak Usah Dilafaz,

Aku Dah Mengerti Bahasa Cintamu


AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.
Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.
Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu.
Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi... 


p/s : Drama adaptasi Adam & Hawa tengah trending kat twitter + rating tinggi kat Astro Mustika HD. 
Nadiya Nissa & Aaron Aziz ! Thumbs up !!

No comments: